4 Гласа Глас

Най-популярната туристическа дестинация е Франция

Пуснат от letovnik 2816 дни преди Туристически новини
Франция за пореден път потвърди статута си на най-популярната туристическа дестинация в света.В публикуваният днес ежегоден доклад на френското министерство на труда, търговията и туризма, цитиран от ИТАР-ТАСС, през 2012 г. страната са посетили 83 млн. чужденци.Така беше подобрен миналогодишният рекорд, когато в страната са били 81,4 млн. чуждестранни туристи."Многобройните икономически и политически неуредици, засегнали множество региони по света, са заобиколили френския туристически отрасъл.

Приемайки 83 млн. туристи, Франция постави рекорд и запазва първото си място в светав момент, когато в този динамичен и перспективен сектор се появяват все нови предложения в глобален мащаб", съобщават от ведомството.През май пък изследване на туристическият сайт "Трип Адвайзър" (TripAdvisor.com) показа, че Париж е любимата дестинация на туристите за 2013 г.Тази година френската столица се изкачи с три позиции, след като миналата година заемаше едва четвърто място в класацията.Сайтът използва коментари на туристите в интернет, за да определи кои дестинации са най-популярни.

Сред най-известните места за посещение в този град саАйфеловата кула, Лувърът, катедралата "Света Богородица", Триумфалната арка, булевардът "Шанз-Елизе" и др.
Дискутирай Скрии Добави 
Тагове: Най-популярната туристическа дестинация е Франция


Кой е гласувал за тази публикация


Коментари


Влезте, за да коментирате или се регистрирайте тук.